Tarwegras | Een groen wonderdrankje

Like Deel Tweet Reageer

Ze woont in Amsterdam en is 24 lentes jong. Miss Machine studeert Communicatie en werkt in de hipste nachtclub van Amsterdam; Jimmy Woo. Loulou zet zich in voor mens, dier en milieu. Ze is dan ook veganist. Vijf jaar geleden stopte ze met het eten van vlees. Ze is zich meer in voeding gaan verdiepen en is toen overgegaan op een (zoveel mogelijk) plantaardige levenswijze. Haar gezonde keukenkunsten en tips geven een hoop thin-spiration. Schoonheid komt van binnenuit. Plantaardig eten geeft energie en houdt je slank. Word veganist and be a skinny bitch!

Behalve dat lekker eten vaak een lust voor het oog en de smaakpupillen is, neigen we vaak te vergeten wat de essentie van voeding is. We laten ons manipuleren door reclame’s om troep te eten wat 5 seconde genot op je tong is, maar verder niet echt een toegevoegde waarde geeft aan je lichaam als het eenmaal in je maag zit. Eten en drinken is voor ons lichaam als benzine voor een auto. Kies daarom bewust wat je tot je neemt. Sinds een poos drink ik tarwegras, een groen wonderdrankje. De eigenschap van dit drankje is dat het je lichaam voedt, herstelt en reinigt! Dit magische groene drankje heeft een ontgiftende werking op het bloed, de lever en de dikke darm.

Tarwegras is rijk aan vitale voedingsstoffen, zo bevat het vitamine A, C, E, B1, B2, B3, B6, K en Chorofyl. Chlorofyl is een zeer sterk antioxidant met een positieve invloed op lever, darmen, bloedcellen en het immuunsysteem. Dat is heel wat saaie informatie opgehoopt, maar de kern is dat ik alleen maar positieve werkingen heb ervaren sinds ik het drink. Toen ik pas vegetarier was geworden had ik vaak ijzer tekort (Vitaminen B). Ik kreeg toen supplementen van de dokter waar ik misselijk van werd en buikpijn van kreeg. Tarwegras bood de oplossing. Mijn haar en huid zien er daarnaast nu veel beter uit! Voel me fit en vitaal en het bevordert de spijsvertering.

Nu zullen jullie vast benieuwd zijn hoe je aan dit wonderdrankje komt. Bij La fruteria Juice bar (een kleine juice bar tegenover de Magna plaza in Amsterdam, waar ze ook die heerlijke wafels enzo verkopen) gooien ze verse tarwegras in een fruitjuicer en vervolgens krijg je een klein, groen shotje voorgeschoven. Ok. Eerlijk. Het is nou niet bepaald het lekkerste wat je ooit gedronken hebt, maar dat is een kwestie van wennen.

Ik heb natuurlijk niet elke dag de tijd (en zin) om daarheen te fietsen voor een shot, noch heb ik zelf zo een multifunctioneel apparaat in huis. Ik gebruik daarom nu tarwegras in poedervorm, gewoon te verkrijgen bij de natuurwinkel of de Tuinen. Het is aan te raden om 2/3 keer per dag een theelepeltje tarwegras poeder toe te voegen aan (warm of koud) water en het voor de maaltijd op te drinken, maar mocht je het moerasgroene drankje met geen mogelijkheid door je strot krijgen kun je het ook makkelijk door je maaltijd, sap of yoghurt roeren! Tip: doe er een beetje honing bij!

 

 

 

 

 

 

 

Ook de BN’ers zijn zich bewust van dit magische drankje. Op Twitter zijn Nicolette van Dam en Kimberley Klaver gespot met een shot tarwegras. En ja, het resultaat wijst voorzich.

Recept | Smoothie met Tarwegras

Killer Strawberry Kiwi Green Smoothie:
1-2 eetlepels lijnzaad
2 kopjes verse organische spinazie
1 kopje tarwegras
1 kopje ongezoete vanille amandelmelk ( of een andere melk-smaak zonder zuivel!)
2 kopjes gevuld met bevroren aardbeien
2 hele kiwi’s om het zoeter te maken (voeg eventueel stevia, agave siroop, of honing toe).

 

 

Photo Source | Pinterest

 


Geef een reactie